keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Neljäs fysioterapiakäynti

Neljännellä fysioterapiakerralla palautin kotisähkölaitteen. Olisin halutessani voinut pitää sitä pitempään, mutta en kokenut sen käyttämisestä olevan enää samanlaista hyötyä kuin aluksi enkä halunnut käyttää sitä enää. Fysioterapeutin mukaan tuo voi vaihdella, hänen mukaansa kotisähkölaite oli kuitenkin selkeästi auttanut minua ja hän kertoi, että voin pyytää sitä lainaan myös myöhemmin.

Kolmannella kerralla fysioterapeutti demonstroi minulle lantionpohjan venytyksiä käyttämällä omia sormiaan ja sama jatkui neljännelläkin kerralla. Hän opetti, kuinka venytysten kanssa voi saman aikaisesti venyttää myös vatsan ihoa. Se auttaa venyttämään lihaksia ikään kuin sisältä päin. Eli samaan aikaan kun venytetään lantionpohjan lihaksia sivulle tai alaspäin, vedetään kevyesti vatsan ihoa ylöspäin.

Fysioterapeutti halusi katsoa lantionpohjan lihaksia biopalautelaitteen avulla, kuten myös toisella fysioterapiakäynnillä. Tällä kertaa käytettiin kuitenki isompaa elektrodia. Tein samat harjoitukset kuin toisellakin kerralla. Tulokset olivat hyvin erilaiset, mutta fysioterapeutin mukaan tulokset eivät olleet lainkaan vertailukelpoisia, koska aikaisemmat tulokset oli mitattu pienemmällä elektrodilla, joka ei ole ollenkaan niin tarkka mittaamaan lantionpohjan lihaksia.

Fysioterapeutti kyseli minulta, onko fysioterapiasta ja lääkityksestä ollut apua. Kerroin, että kivut olivat poissa. Seuraavan fysioterapiakäynnin sovimme vasta kuukauden päähän.

Kotiin sain seuraavat harjoitukset:

  • Aikaisemmilla kerroilla saadut harjoitukset
  • Lantionpohjan lihasten venytys käyttäen samalla vastavenytyksiä
  • Nopeusvoimaharjoitus: lantionpohjan lihaksia supistetaan niin nopeasti kuin pystytään ja rentoutetaan saman tien alas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti